Пoрядок денний асоціації: стан та перспективи співробітництва України та Європейського Союзу - Олійник, Юлія (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Висвітлено основні етапи становлення відносин України з Європейським Союзом. Особлива увага надається Угоді “Про асоціацію” та особливостям її підписання, а також Порядку денному асоціації (ПДА), що передує парафуванню цієї угоди. Проаналізовано кроки вітчизняних правових інституцій України у процесі реформування, які передбачені у ПДА, інструменти, які ЄС використовуватиме для допомоги Україні у процесі імплементації цілей та пріоритетів, визначених у ПДА. Зазначена необхідність інтенсифікації процесу виконання пунктів ПДА, оскільки його моніторинг свідчить про недоопрацювання та недовиконання частини із них. Elucidated main stages of relations between Ukraine and European Union. Particular attention is paid to the Association Agreement, and it features signatures, as well as (AA), which precedes the initialling of this agreement. Analyzed the institutional steps which are in the process of the reform envisaged in the AA, and tools which European Union involved to help Ukraine in implementing the goals and priorities identified in the AA. At the same time, highlighted the necessity to intensify the process of implementation of the above AA, as the monitoring shows that there are not finishing and failure.
Association agenda: state and prospects of cooperation between Ukraine and European Union
Keywords: Україна; Європейський Союз; Порядок денний асоціації; Угода про асоціацію; Ukraine; the European Union; Association Agenda; the Association Agreement