Параметрические методы спектрального оценивания при анализе ЭЭГ - Харченко, О. И.; Грицунов, А. В.; Побережный, А. А. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Подано результати дослідження методів спектрального оцінювання характерне* тик нестаціонарних випадкових процесів на прикладі електроенцефалограм (ЕЕГ) людини. Розглянуто метод Проні і авторегресійний аналіз. Показано, що за авторег- ресійного аналізу ЕЕГ вдається з більшою точністю виділяти характерні для ЕЕГ ритми, що є важливо для діагностики різних патологій.

Results of research of methods spectral estimation characteristics of non-stationary casual processes on an example human’ EEG are given. Prony’s method and the autoregression analysis are considered. It is shown, that at autoregression analysis of EEG it is possible to allocate with the greater accuracy characteristic for EEG rhythms that is important for diagnostics of various pathologies.
Keywords: 621.372(075); 616.8-072.7(035)