Дослідження кінетики біохімічного розкладу трансформаторної оливи - Дячок, В. В.; Леськів, Я. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Досліджено процес та визначено кінетичні константи біохімічного розкладу трансформаторної оливи у стічній воді за участі мікроорганізмів – біодеструкторів вуглеводнів нафти. Доведено перспективу застосування біохімічних методів очищення стічних вод від органічних речовин. Запропоновано технологічну схему біохімічного очищення стічних вод. It was studied process and etermined the kinetic constants of biochemical decomposition of water contaminated transformer oil by microorganisms biological destroyers of hydrocarbons. Proved perspective of biochemical methods of purification water contaminated organic substances. Proposed a technological scheme of biochemical wastewater treatment.
Keywords: шкідливих речовин; спосіб очищення; біохімічний розклад; harmful; method of purification; biochemical decomposition