Дизайн інтер'єру спортивно-реабілітаційного центру "Rehab center" у м.Львові, вул. Богдана Хмельницького, 63 - Власюк, Анна Сергіївна; Vlasiuk, Anna Serhiivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Дипломна робота сформована на ідеї необхідності фізичної та психологічної реабілітації людей у час активних військових дій. Метою проектування є створення універсального, інклюзивного, функціонального та комфортного спортивно-реабілітаційногопростору. Об’єкт проєктування: Двоповерхове приміщення комерційного призначення, розташоване за адресою вул. Богдана Хмельницького 63у м. Львів, Україна. Предмет проєктування: дизайн інтер’єру спортивно-реабілітаційного комплексу з урахуванням об’ємно-планувальних особливостей, ергономічних та санітарно-гігієнічних вимог У першому розділі описано основні положення, принципи та засади проєктування реабілітаційного простору. Сформовано аналіз вимог на основі аналізу сучасних тенденцій проєктування інтер’єрів спортивно-реабілітаційних комплексів та їх особливостей пристосування для людей з інвалідністю. Проаналізовано державні нормативні та ергономічні вимоги і стандарти, стосовно об’єкта проєктування. Другий розділ наповнений аналізом взірців вітчизняного та закордонного досвіду проєктування інтер’єру спортивних закладів. Охарактеризовано аналогічні простори у стилістиці Бохо. Розкрито характерні риси даного стилю, задля якісної інтеграції його у проєктну пропозицію. Окреслено художні засоби у дизайні інтер’єру спортивно-реабілітаційних комплексів, відповідно до обраної стилістики. Третій розділ побудований на аналізі об’єкту проектування. Розроблено проєкт дизайну інтер’єру спортивно-реабілітаційного центру з супутніми технічними кресленнями та візуалізаціями об’єкта. 2 Сформовано підбірспортивно-реабілітаційного обладнання, відносно технічного завдання на проєктування. У четвертому розділі розроблено кошторис документації та економічне обґрунтування проєкту. Здійснено розрахунок вартості проектних, будівельно-монтажних робіт, меблів та обладнання.

The thesis is based on the idea of the need for physical and psychological rehabilitation of people during active military operations. The design goal is to create a universal, inclusive, functional, and comfortable sports and rehabilitation space. Design object: A two-story commercial building located at 63 Bohdana Khmelnytskoho Street, Lviv, Ukraine. Subject of design: interior design of a sports and rehabilitation complex, taking into account space-planning features, ergonomic and sanitary-hygienic requirements The first section describes the main provisions, principles and principles of designing a rehabilitation space. An analysis of the requirements is formed based on the analysis of current trends in interior design of sports and rehabilitation complexes and their features of adaptation for people with disabilities. The state regulatory and ergonomic requirements and standards for the design object are analyzed. The second section is filled with an analysis of examples of domestic and foreign experience in designing the interior of sports facilities. Similar spaces in the Boho style are characterized. The characteristic features of this style are revealed in order to integrate it into the project proposal. The artistic means in the interior design of sports and rehabilitation complexes, in accordance with the chosen style, are outlined. 4 The third chapter is based on the analysis of the design object. A project for the interior design of the sports and rehabilitation center with accompanying technical drawings and visualizations of the facility has been developed. A selection of sports and rehabilitation equipment has been formed in relation to the terms of reference for the design. In the fourth section, we developed an estimate of the documentation and economic feasibility of the project. The cost of design, construction and installation works, furniture and equipment is calculated.
Interior design of the sports and rehabilitation center "Rehab center" in Lviv, 63 Bohdana Khmelnytskoho St.
Keywords: 6.022.03.03; дизайн середовища; дизайн інтер’єру; спортивно- реабілітаційний центр; Бохо; просторовий дизайн предметний дизайн; environmental design; interior design; sports and rehabilitation center; Boho; spatial design; industrial design