Оцінювання конкурентоспроможності на мікро-, мезо- та макрорівнях - Горбаль, Н. І.; Ільчук, П. Г. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Систематизовано підходи до аналізу конкурентоспроможності на трьох рівнях: мікро- (вимірювання КСП товарів, підприємств), мезо- (КСП галузей) та макро- (КСП регіонів та країн). Наведено одиничні, комплексні та узагальнюючі показники, проаналізовано такі методики, як: "1111-5555”, багатокутник конкурентоспроможності, SWOT-аналіз, "ланцюжок створення цінності”, оцінювання КСП країни за рівнем жит¬тя населення та за методикою Всесвітнього економічного форуму тощо. In the article the approaches to the competability analysis at three different levels (micro-, mezo- and macro-) are systematised. At the microleve products and enterprises are evaluated, at the mezolevel - branches and at the macrolevel - countries and regions areevaluated. The individual, comlex and generalising indexes are given. Different methods such as "1111-5555”, polyangle of competability, SWOT-analysis, "value formation chain” etc. are described.