Замовничо-архітектурна динаміка партнерства на сучасному ринку створення багатоквартирного житла - Гнесь, І. П.; Книш, В. І.; Іщенко, І. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
У статті розглянуто тенденції до погіршення відносин між проектними організаціями та службами замовників у ретроспективі сучасної кризової ситуації на вітчизняному ринку створення багатоквартирного житла. З власного досвіду в архітектурній діяльності в статті наведено приклади участі автора в тендерних перегонах та проведено аналіз щодо виявлення суб’єктивних важелів впливу на визначення переможця; також надано пропозиції для вдосконалення співпраці проектувальника та замовника.
Owner`s & architect`s partnership dynamics in the market of apartment housing creation
Keywords: партнерські відносини; проектувальник; служба замовника; архітектурні конкурси; тендерні перегони; людський фактор; partnership relations; designer; owner’s service; architectural design competition; tender; human factor