Функції банківських установ на ринку свопів - Іващук, Н. Л. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Розглянуто стан та перспективи розвитку світового ринку похідних інструментів, а також значення своп-контрактів на ньому. Розкрито сутність та особливості угоди своп. Досліджено відмінності класичних угод своп від свопів нової генерації. Описано декілька типів своп-контрактів, зокрема, FX-своп, процентний своп, валютний своп, своп кредитного дефолту та їх різновиди. Досліджено значення і функції банку на ринку свопів. In article the condition and prospects of derivatives market development, and also value of swaps on it is considered. It is opened essence and features of swap contracts. Differences of classical swap contracts from swaps of new generation are investigated. Some types of swap contracts, namely, foreign exchange swap, interest rate swap, currency swap, credit default swap and their versions are described. The role and functions of bank in the swap market is investigated.