Українська біологічна термінологія в аспекті семантичної деривації - Вус, Марія (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
У статті розглянуто українську біологічну термінологію на тлі процесів семантичної деривації як продуктивного способу поповнення словника української мови. Визначено особливості термінологізації, детермінологізації та ретермінологізації та їхнього значення у біологічній терміносистемі. In the article Ukrainian biological terminology is reviewed in aspects of semantic derivation as a productive way of replenishment Ukrainian dictionary. The features of terminologization, determinologization and reterminologization and their importance in biological terminology are described.
Keywords: українська мова; біологічна термінологія; семантична деривація; термінологізація; детермінологізація; ретермінологізація; Ukrainian language; biological terminology; semantic derivation; terminologization; determinologization; reterminologization