Аналіз впливу параметрів жорсткості лопатей на динаміку вітроколеса - Кузьо, І. В.; Корендій, В. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Досліджено коливання пружних лопатей, приєднаних до пружного диска вітроустановки, що встановлений на жорсткому валу та робить плоский поворот. Побудовано диференціальні рівняння, що описують пружні коливання вітроколеса, які обумовлені періодичними інерційними навантаженнями, та встановлено їх характер. Проаналізовано результуючий момент, який діє на жорсткий вал вітроколеса та подано графічну інтерпретацію залежності вказаного моменту від кутової швидкості обертання ротора. In the article oscillation of resilient blades, added to the resilient disk of the wind power plant, that set on a hard billow and does a flat turn, are investigated. Differential equalizations which describe the resilient vibrations of the wind wheel, which are conditioned by the periodic inertia loadings, are built and their character is set. A resulting moment, which operates on the hard billow of the wind wheel, is analyzed and graphic interpretation of dependence of the indicated moment from the angular speed of rotation of the rotor is given.