Аналіз результатів моніторингу острівних льодовиків Антарктичного узбережжя лазерним скануванням та цифровим стереофотограмметричним методом - Третяк, К.; Глотов, В.; Голубінка, Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Наведено результати визначення поверхневих об’ємів острівних льодовиків Аргентинського архіпелагу Антарктичного узбережжя. З цією метою запропоновано два методи визначення об’ємів: лазерним наземним скануванням та цифровим стереофотограмметричним методом. Акцентується на суттєвій зміні кількісних параметрів льодовиків, що пояснюється зміною кліматичних умов на земній кулі. Приведены результаты определения поверхностных объемов островных ледников Аргентинского архипелага Антарктического побережья. С этой целью предложено два метода определения объемов: лазерным наземным сканированием и цифровым стерео-фотограмметрическим методом. Акцентируется на существенном изменении количественных параметров ледников, что объясняется изменением климатических условий на земном шаре. In this article are shown results of volumes determination of islands glaciers of Argentinian archipelago (West Antarctic). For this purpose two methods were used: ground laser scanning and digital ph otogrammetry measurements.
Анализ результатов мониторинга островных ледников Антарктического побережья лазерным сканированием и цифровым стереофотограмметрическим методом
The monitoring analysis of the Antarctic island glaciers laser scanning and digital photogrammetry measurements
Keywords: льодовики; лазерне наземне сканування; цифрове стереофотограмметричне знімання