Організація руху поїздів на дільниці Л-М у зв'язку з будівництвом європейської колії - Трух, Ростислав Васильович; Trukh, Rostyslav Vasylovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Завдяки вигідному географічному положенню, міжнародні перевезення відіграють ключову роль у соціально-економічному розвитку України. У нинішніх реаліях складно уявити успішне функціонування країни без розвиненої транспортної системи. Об’єктом дослідження дипломної роботи є дільниця Л-М до будівництва європейської колії та після будівництва європейської колії. Предмет: є організація роботи залізничного транспорту при впроваджені європейської колії шириною 1435 мм. Мета роботи: пошуки варіантів будівництва європейської на дільниці Л-М, та організація руху поїздів після будівництва шляхом реконструкції однієї колії. В роботі розглянуті і проаналізовані діючий графік руху поїздів на даній дільниці, визначено елементи графіка руху поїздів, проведено розрахунок найважчого та обмежуючого перегону дільниці, визначено пропускну спроможність дільниці та запропоновано найвигідніший варіант будівництва європейської колії. На основі проведеного аналізу і розрахунків вибрано найоптимальніший варіант будівництва європейської колії та побудовано графіка руху поїздів. В дипломному проекті розроблено заходи з охорони праці та виконані техніко-ексономічні розрахунки. До проекту додаються графічні матеріали, що підтверджують основні положення проекту. В роботі досліджено питання вибору варіанта будівництва європейської колії на дільниці Л – М.

Due to its favorable geographical location, international transportation plays a key role in the socio-economic development of Ukraine. In today's realities, it is difficult to imagine the successful functioning of the country without a developed transport system. The object of the thesis is the L-M section before the construction of the European track and after the construction of the European track. Subject: is the organization of railway transport during the introduction of the European track with a width of 1435 mm. Purpose of the work: search for options for the construction of the European track on the L-M section, and the organization of train traffic after construction by reconstructing one track. The work considered and analyzed the current train schedule on this section, determined the elements of the train schedule, calculated the most difficult and limiting section, determined the capacity of the section and proposed the most advantageous option for building a European track. Based on the analysis and calculations, the most optimal option for building a European track was selected and a train schedule was built. In the diploma project, occupational safety measures were developed and technical and economic calculations were performed. The project is accompanied by graphic materials confirming the main provisions of the project. The work investigated the issue of choosing a variant for building a European track on the L - M section.
Organisation of traffic working at L-M section in connection with the construction of european tracks
Keywords: 6.275.02.04; – графік руху поїздів; дільниця; місцева робота; перегін; важкий перегін; інтервали схрещення; європейська колія; - train schedule; section; local work; section; difficult section; crossing intervals; European track