Павло Аполлонович Тутковський – один із засновників Української Академії Наук та засновник Науково-дослідного інституту геології (До 95-річчя Національної академії наук України) - Лівенцева, А. А.; Федорів, Р. Ф. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Павло Тутковський – загальновизнаний і авторитетний класик української та світової геології, в доробку якого налічується понад 1350 наукових праць [Панченко В., Яковлєва В., 2013], що охоплюють найширше коло питань загальної та четвертинної геології, гідрогеології, петрографії, біостратиграфії, а також географії, картографії, вивчення мінеральних ресурсів, розвитку музейної справи та розбудови української науки. Описані основні моменти діяльності Павла Аполлоновича Тутковського. пов’язані зі заснуванням Української академії наук. Павло Тутковский – общепризнанный и авторитетный классик украинской и мировой геологии, опубликовал свыше 1350 научных работ, которые охватывают широкий круг вопросов общей и четвертичной геологии, гидрогеологии, петрографии, биостратиграфии, а также географии, картографии. Описаны основные моменты деятельности Павла Аполлоновича Тутковского, связанные с основанием Украинской академии наук. Pavlo Tutkovsky is a universally recognized and authoritative classic of the Ukrainian and world geology. He has published over 1350 scientific works, covering a wide range of the problems of general and quarternary geology, hydrogeology, petrography, biostratigrafication, as well as of geography, and cartography. The main aspects of activity of Pavlo Tutkovsky, connected with founding of the Ukrainian Academy of Sciences, are described.
Павло Аполлонович Тутковский – один из основателей Украинской академии Наук и основатель Научно-исследовательского института геологии
Pavlo Tutkovsky – one of the founders of Ukrainian Аcademy of Sciences and the founder of Scientific research institute of geology
Keywords: Павло Тутковський; Володимр Вернадський; Українська академія наук; Геологічний інститут; гідрогеологія; біостратиграфія; українська геологічна термінологія; Павло Тутковский; Владимир Вернадский; Украинская Академия Наук; Геологический институт; гидрогеология; биостратиграфия; украинская геологическая терминология; Pavlo Tutkovsky; Vladimir Vernadsky; Ukrainian Academy of Sciences; Geological institute; hydrogeology; biostratigrafication; Ukrainian geological terminology