Вплив базальтового волокна на вогнестійкість бетону - Гивлюд, М. М.; Гуцуляк, Ю. В.; Башинський, О. І.; Юзьків, Т. Б.; Тодореску, А. Л. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Наведено результати дослідження впливу базальтового волокна на міцнісні характеристики бетону при нагріванні. Встановлено, що армування бетону базальтовими волокнами в розтягнутій зоні підвищує при нагріванні міцність на згин та вогнестійкість. The result of the investigation of the basaltic fiber influence on the firmness of concrete characteristics at heating are given. It is determined that the concrete reinforcement in the extension area by the basaltic fiber increases his firmness to bend an fire resistance at heating .