Формування адаптаційного потенціалу організації в сучасних умовах - Семенів, О. М.; Грибик, І. І.; Буняк, С. О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Розглянуто сутність адаптації організаційно-виробничих систем до змін зовнішнього середовища через процес реалізації їх адаптаційних властивостей. Досліджено механізм формування адаптаційного потенціалу організації як упорядкування сукупності множини різноспрямованих реакцій її елементів. In article the essence of adaptation of organizational – industrial systems to changes of an environment through process of realization of their adaptable properties is considered. The mechanism of formation of adaptable potential of the organization as orderings of set of set of different reactions of its elements is investigated.