Класифікація геозображень за формою візуалізації - Курач, Тамара; Підлісецька, Ірина; Tamara, Kurach; Irina, Pidlisetska (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
У статті розкрито теоретико-методологічні питання візуалізації геоінформації. Подано класифікацію форм візуалізації. Відомості про об’єкт можна передати за допомогою графічних образів, що формуються завдяки різноманітним формам візуалізації. Сукупність форм геоданих згруповано за: детермінованими функціональними залежностями, статистичним розподілом, іконічною візуалізацією, візуалізацією ієрархій та мереж. Подано класифікацію геозображень за формою, із виділенням типів, підтипів та класів геозображень. Розглянуто різні види перетинання типів геозображень із можливими комбінаціями.

The article deals with theoretical and methodological issues of visualization of geoinformation. The classification of visualization forms is given. Information about the object can be transmitted using graphic images, which are formed due to various forms of visualization. The set of geodata forms is grouped by: deterministic functional dependencies, statistical distribution, iconographic visualization, visualization of hierarchies and networks. The classification of geo-images in the form, with the allocation of types, subtypes and classes of geo-images is given. Different kinds of crossing of types of geo-images with possible combinations are considered.
Classification of geo-images by the form of visualization
Keywords: геозображення; форми візуалізації; класифікація; geo-images; forms of visualization; classification; 528.9; 001.82