Інституційне забезпечення процесів міжкультурної комунікації України в контексті реалізації її євроінтеграційного вектора - Кіцак, Тарас Миколайович; Лилик, Мар’яна Володимирівна; Kitsak, Taras Mykolaiovych; Lylyk, Mariana Volodymyrivna (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Розглянуто особливості інституційного забезпечення процесів міжкультурної комунікації України в контексті реалізації її євроінтеграційного вектора. Виокремлено позитивні та негативні наслідки міжкультурної комунікації в контексті налагодження взаємовигідних відносин між державами. Акцентовано на тому, що культура окремої країни може значним чином вплинути на учасників міжкультурної комунікації. Обґрунтовано основні позиції щодо інституційного забезпечення інтеграційних процесів в Україні та його значення, виходячи із об’єктивності міжкультурної комунікації в євроінтеграційних процесах. Окреслено стратегічні орієнтири України на шляху до євроінтеграції в контексті міжкультурної комунікації та обґрунтовано роль і значення інституційного забезпечення у цих процесах.
Institutional support of intercultural communication in Ukraine in the context of implementation of its european integration vector
Keywords: міжкультурна комунікація; глобалізація; регулювання; держава; євроінтеграція; публічне управління та адміністрування; intercultural communication; globalization; regulation; state; European integration; public management and administration; 316.77; 061.1(477)