Розроблення конструкції приводу пірамідального просіювача - Кулинич, Владислав Ігорович; Kulynych, Vladyslav Ihorovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У цій дипломній роботі розроблено проєкт нового обладнання для автоматизованого просіювання борошна, що використовується у хлібопекарському виробництві. Проведено техніко-економічне обґрунтування запропонованого рішення. Робота складається з пояснювальної записки та комплекту креслень на аркушах формату А1. Пояснювальна записка поділена на вступ, технологічний та конструкторський розділи, а також містить додатки, що включають економічний аналіз, заходи з охорони праці та специфікації до графічної частини. У технологічному розділі розглянуто обладнання для підготовки борошна, зокрема машини для змішування, просіювання та магнітні контрольні пристрої. Проведено порівняльний аналіз різних типів обладнання, виявлено їхні переваги та недоліки. Конструкторська частина присвячена опису конструкції та принципу роботи тістоподільника та тістоокруглювальної машини. Розроблено кінематичну схему пірамідального бурата, виконано розрахунок його основних параметрів. Особливий акцент зроблено на проєктуванні ланцюгової та пасової передач приводу. Розділ економічної ефективності включає аналіз витрат на виготовлення обладнання та оцінку його впливу на виробничий процес. Доведено доцільність впровадження запропонованої техніки, з огляду на можливе зменшення енергоспоживання та підвищення продуктивності. Окрема увага приділена заходам з охорони праці. Запропоновано рішення, спрямовані на зниження професійних ризиків при роботі з пірамідальним буратом та іншим обладнанням для просіювання тіста. Графічна частина містить загальний вигляд пірамідального бурата, його складальні креслення та деталювання окремих елементів конструкції, а також супровідні специфікації.

In this thesis, a project of new equipment for automated sifting of flour used in bakery production is developed. A feasibility study of the proposed solution was conducted. The work consists of an explanatory note and a set of drawings on A1 sheets. The explanatory note is divided into an introduction, technological and design sections, and contains appendices that include an economic analysis, labor protection measures and specifications for the graphic part. The technological section deals with flour preparation equipment, including mixing and sieving machines and magnetic control devices. A comparative analysis of different types of equipment is carried out, and their advantages and disadvantages are identified. The design part is devoted to the description of the design and principle of operation of the dough divider and dough rounding machine. A kinematic diagram of the pyramidal burrata was developed, and its main parameters were calculated. Particular emphasis is placed on the design of the chain and belt drive. The section on economic efficiency includes an analysis of the costs of manufacturing the equipment and an assessment of its impact on the production process. The feasibility of implementing the proposed equipment is proved, taking into account the possible reduction of energy consumption and increase in productivity. Special attention is paid to labor protection measures. Solutions aimed at reducing occupational risks when working with a pyramidal burr and other dough sifting equipment are proposed. The graphic part contains a general view of the pyramidal burr, its assembly drawings and details of individual structural elements, as well as accompanying specifications.
Development of a pyramidal sifter drive design
Keywords: 6.133.00.00; flour; sifting; drive; automation; machine