Виявлення складних сигналів з невідомими параметрами у радіовипромінюваннях - Яворський, Богдан (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
Встановлено новий базис подання складного радіосигналу (СРС) з невідомими параметрами розсіювання спектра для цифрової системи його виявлення. Подано модель шуму аналого-цифрового перетворення (АЦП), метод адаптації АІДП та Фур’є-процесорів (ФП), її критерій. Розглянуто метод виявлення у базисах подання періодично корельованих випадкових послідовностей (ПКВП). Дано порівняльний аналіз сімей графіків імовірність виявлення - відношення сигнал/шум, отриманих за різних імовірностей марної тривоги, для локально-оптимального та запропонованого методів. A new basis for representation a low probability of interception (LPІ) signal under digital electronic supported measures (ESM) of their detection considered. An analog to digital conversation (ADC) noise model and adaptation of ADC and Fourier processors and its criteria established. A way of detection of the LPІ signal with unknown parameters presented. The bases of periodically correlated stochastic consequence representation used. Comparative analysis of obtained probability of detection vs. signal-to-noise ratio at different fault probabilities graphic families for locally-optimal and presented methods given.