Геостатистичне моделювання результатів агроекологічного моніторингу ґрунтів Київської області - Лазоренко-Гевель, Н. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Описано теорію і практику застосування геоінформаційних та геостатистичних методів для аналізу даних агроекологічного моніторингу ґрунтів Київської області. Зроблено висновок про те, що стан ґрунтів характеризується деякою стабільністю. Якість ґрунтів Київської області змінюється від задовільної (на півночі) до кризової (на півдні та південному сході).
Keywords: агроекологічний моніторинг ґрунтів; геостатистика; кригінґ; ГІС