Про природу універсальності методів комбінаторної оптимізації - Тимофієва, Н. К. (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Показано, що універсальність методів комбінаторної оптимізації пов’язана з тим, що задачі цього класу характеризуються подібністю, завдяки якій вони розв’язуються одним методом або модифікацією одного і того ж алгоритму.
Keywords: подібність задач комбінаторної оптимізації; комбінаторна конфігурація; цільова функція; метод структурно-алфавітного пошуку; 519.816