Epoxy Composites Filled with Natural Calcium Carbonate. 1. Epoxy Composites Obtained in the Presence of Monoperoxy Derivative of Epidian-6 Epoxy Resin - Bratychak, Michael; Astakhova, Olena; Shyshchak, Olena; Zubal, Olha; Sienkiewicz, Maciej; Ivashkiv, Ostap (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Вивчені фізико-механічні властивості зразків на основі наповнених епокси-олігоестерних сумішей, що склада- ються із промислової епоксидної смоли Epidian-5 та олігоестер- акрилату TGM-3 і містять монопероксидну похідну епоксидної смоли Epidian-6 (PO. Як мінеральний наповнювач використано CaCO3, затвердни ком сумішей слугував поліетиленполіамін. Встановлено вплив РО і CaCO3 на вміст гель-фракцій та фізико- механічні властивості виробу. З використанням скануючої елект- ронної мікроскопії показана морфологія отриманих зразків.

Physico-mechanical properties of the products based on filled epoxy-oligomeric mixtures composed of Epidian-5 epoxy resin, oligoesteracrylate TGM-3 and monoperoxide derivative of Epidian-6 epoxy resin (PO) have been investigated. CaCO3 was used as a filler and polyethylene polyamine was a curing agent. The effect of PO and CaCO3 on the gel-fraction content and physicomechanical properties was examined. Using a scanning electron microscopy (SEM) the morphology of the samples has been studied.
Епоксидні композити з натуральним наповнювачем карбонатом кальцію. 1. Одержання епоксидних композитів у присутності монопероксидної похідної епоксидної смоли epidian-6
Keywords: епоксидна смола; олігоестеракрилат; пероксид; CaCO3; гель-фракція; фізико-механічні властивості; СЕМ; epoxy resin; oligoesteracrylate; peroxide; CaCO3; gel-fraction; physico-mechanical properties; SEM