Фінансування галузі охорони здоров’я в Україні та у зарубіжних країнах - Бондар, А. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Відображено сучасний стан фінансування національної галузі охорони здоров’я, висвітлені моделі фінансування сфери охорони здоров’я у зарубіжних країнах, розглянуто будову механізму фінансування охорони здоров’я, а також запропоновано заходи щодо трансформації та покращання функціонування медичної галузі України. The modern state of financing of national industry of health protection is represented, lighted up models of financing of sphere of health protection in foreign countries, the structure of mechanism of financing of health protection is considered, and also measures are offered, in relation to transformation and improvement of functioning of medical industry of Ukraine.
Financing of health protection’s industry in Ukraine and in foreign countries
Keywords: охорона здоров’я; фінанси; капітал; джерела фінансування; заклади охорони здоров’я; медичне страхування; health protection; finances; capital; sourcings; establishments of health protection; medical insurance