Щодо національної моделі ювенальної юстиції - Ортинська, Наталія; Ortyns’ka, Nataliya; Ортинская, Наталья (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Розглянуто систему ювенальної юстиції. Особливу увагу зосереджено на моделях ювенальної юстиції. Визначено оптимальну модель для упровадження у національне законодавство.

The article deals with the juvenile justice system. Particular attention is focused on models of juvenile justice. Itindentifies optimum model for implementation national legislation.

ювенальная юстиция; несовершеннолетние; ответственность; правовой статус
As for the national model of juvenile justice
Относительно национальной модели ювенальнойюстиции
Keywords: ювенальна юстиція; неповнолітні; відповідальність; правовий статус; juvenile court; minors; responsibility; legal status; ювенальная юстиция; несовершеннолетние; ответственность; правовой статус; 340.12; 342.726