Адгезія та надійність струмопровідних шарів, виготовлених струменевим друком наночастинок срібла - Лесюк, Р. І.; Бобицький, Я. В.; Їллек, В.; Савчук, В. К.; Котлярчук, Б. К. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2009)
Проведені дослідження адгезії та деградаційної стійкості струмопровідних доріжок, виготовлених струменевим друком наночастинок срібла в органічній матриці для потреб електроніки. Результати свідчать про відповідність адгезії струмопровідних шарів технічним вимогам після спікання “наночорнила” за температури 200–300 оС. Зафіксовано зростання адгезії із зростанням температури спікання. Проведені випробування зразків у камерах штучного прискореного старіння на предмет вологостійкості та стійкості до перепадів температур. The adhesion and reliability (degradation persistence) of conductive tracks, produced by ink-jet printing of silver nanoparticles in organic matrix, are investigated. Results indicate, that fabricated interconnects meet the requirements to adhesion of PCB conductive tracks after sintering by 200–300 oC. The increase of adhesion with the temperature іs shown. The investigations of durability to high humidity conditions and temperature shock are in cameras of fast artificial aging were carried out.
Adhesion and reliability of conductive layers produced by ink-jet priniting of silver nanoparticles
Keywords: адгезія; деградаційна стійкість; органічна матриця; adhesion; (degradation persistence; organic matrix