Кольористичні особливості форм сакрального простору в архітектурі українських церков - Гнідець, Р. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Розглянено сутність кольору як формоутворювального компонента структури сакрального простору в екстер’єрі та інтер’єрі, що дає можливість вираження площинного і глибинного сприйняття форми та простору. Виникає можливість наблизити до суб’єкта споглядання сакральної ідеї духовного наповнення та вивчення небесного світу як структури цієї просторовості у хра моб удуванні України. To consider the essence of color as a form creation component of structure of sacrality space on the outside or inside that to be given the possibility to express the spaciety and profoundity perceptive the form and the spaciousness. To possibility arise bring nearer to the individual contemplation the sacral notion to be filled spiritual and investigate the heavenly world as a spatial structure in the Ukrainian temple building.
Keywords: колір-барва; світло; колорит; контраст; поверхня; площина сакральність; простір; храм-церква; colour; light; colouring; contrast; surface; area; sacrality; space; temple-church