Розроблення вебзастосунку для підрахунку особистих витрат з використанням serverless архітектури - Собчук, Павло Юрійович; Sobchuk, Pavlo Yuriiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У цій бакалаврській кваліфікаційній роботі досліджується проблема ефективного управління особистими фінансами за допомогою сучасних веб технологій, які дозволяють автоматизувати процес фіксації витрат. Одним із ключових викликів у сфері персонального бюджетування є трудомісткість ручного внесення даних про витрати, що часто стає перешкодою для систематичного ведення обліку. У роботі запропоновано рішення, яке передбачає можливість автоматичного зчитування та аналізу зображень чеків та подальше збереження результатів в системі, з можливістю перегляду та аналізу витрат. Таким чином, користувачеві достатньо лише зробити фото документа, після чого система самостійно визначає основні фінансові показники: дату, суму, категорію витрати та інші деталі. Основною метою дослідження є створення архітектурного рішення, яке дозволяє реалізувати запропоновану ідею у вигляді зручного і надійного веб застосунку. У процесі реалізації було розроблено структуру для зберігання та обробки даних, налаштовано всі необхідні компоненти для безпечної та стабільної роботи системи. У розробці використано сучасні підходи до організації інфраструктури по типу використання підходу “Інфраструктура як код” та хмарний провайдер, для забезпечення масштабованості та захисту інформації від стороннього втручання. Об’єктом дослідження є вебзастосунок для ведення обліку особистих витрат із використанням автоматичного розпізнавання чеків. Предметом дослідження є процеси архітектурного проектування, розробки і впровадження інструментів для автоматизованого зчитування та аналізу фінансової інформації. Метою даної роботи є створення архітектури та вебзастосунку в цілому, що дозволяє користувачам ефективно керувати власними фінансами через автоматичне зчитування даних без необхідності ручного введення. Новизна дослідження полягає в інтеграції сучасних підходів до зберігання, обробки та захисту даних у межах безсерверної архітектури, що дає змогу оптимізувати процес ведення обліку витрат, а також скоротити витрати на підтримку інфраструктури та забезпечити масштабованість рішення. Практичне значення одержаних результатів дослідження полягає у створенні зручного інструменту для широкого кола користувачів, який дозволяє підвищити фінансову дисципліну, покращити контроль за витратами та спростити процес управління особистим бюджетом.

This bachelor’s qualification paper explores the issue of effective personal finance management through modern web technologies that enable the automation of expense tracking. One of the main challenges in personal budgeting is the time consuming nature of manually entering expense data, which often hinders consistent record-keeping. The paper proposes a solution that allows for the automatic recognition and analysis of receipt images, with subsequent storage of the results in a system that supports review and analysis of expenses. This enables users to simply take a photo of a receipt, after which the system independently identifies key financial indicators such as the date, amount, expense category, and other details. The primary aim of the study is to design an architectural solution that implements the proposed concept in the form of a user-friendly and reliable web application. During the development process, the structure for data storage and processing was designed, and all essential components for the system’s secure and stable operation were configured. The development employs modern infrastructure practices, including the use of configuration automation principles and cloud service providers, to ensure flexibility, scalability, and data protection from unauthorized access. The object of the research is a web application for personal expense tracking based on automatic receipt recognition. The subject of the research includes the processes of architectural design, development, and implementation of tools for the automated reading and analysis of financial data. The objective of the work is to create an overall application architecture and web interface that enables users to manage their finances effectively through automatic receipt data extraction, eliminating the need for manual input. The novelty of the study lies in the integration of modern approaches to data storage, processing, and security within a serverless architecture, which optimizes the expense tracking process, reduces infrastructure maintenance costs, and ensures the scalability of the solution. The practical value of the research results lies in the creation of a convenient tool for a wide range of users, helping to improve financial discipline, enhance expense control, and simplify the process of personal budget management.
Development of a web application for personal expense tracking using serverless architecture
Keywords: 6.122.00.00; ОБЛІК ВИТРАТ; ФІНАНСОВА ГРАМОТНІСТЬ; РОЗПІЗНАВАННЯ ЗОБРАЖЕНЬ; ОСОБИСТІ ФІНАНСИ; АВТОМАТИЗАЦІЯ; ВЕБЗАСТОСУНОК; БЕЗСЕРВЕРНА АРХІТЕКТУРА; КЛАСИФІКАЦІЯ ВИТРАТ; EXPENSE TRACKING; FINANCIAL LITERACY; IMAGE RECOGNITION; PERSONAL FINANCE; AUTOMATION; WEB APPLICATION; SYSTEM ARCHITECTURE; EXPENSE CLASSIFICATION