Основні періоди формування курортної забудови міста Трускавця та їх ідеологічне підґрунтя (ХІХ – перша половина ХХ ст.) - Харчук, Х. Р. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Розглянуто три основні періоди формування курортної забудови міста Трускавця. Виявлено історичні передумови і розвиток кожного з них та вплив стильової приналежності на формування цих періодів.