Розроблення теоретичних підстав для експериментального тестування термопар за допомогою нагріву струмом - Лозбін, В. І.; Яцук, В. О.; Столярчук, В. П.; Зиска, Т. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006)
Проаналізовано теплові стани термопари при пропусканні струмів. За допомогою математичного моделювання отримано співвідношення для обчислення чутливості термопари. Встановлено головні впливнi ефекти та метод їхнього експериментального визначення. Запропонована схема експерименту та співвідношення для опрацювання його результатів. The thermocouple thermal conditions under external direct current flowing are established in this paper. The thermocouple sensitivity correlation founded by mathematical modelling mode is proposed too. The main influence benefits on thermocouple are founded in this paper also. The experimental scheme and experimental results processing correlation are proposed.