A Review of Road Bitumen Modification Methods. Part 1 – Physical Modification - Gunka, Volodymyr; Astakhova, Olena; Hrynchuk, Yurii; Sidun, Iurii; Reutskyy, Volodymyr; Mirchuk, Iryna; Poliak, Olha (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
Інформація в цьому дослідженні була зібрана на основі ретельного огляду останніх статей, пов’язаних із одержанням в’яжучих матеріалів для дорожнього будівництва і покращенням їхніх експлуатаційних властивостей. Зосереджено увагу на фізичному модифікуванні дорожніх бітумів полімерними модифікаторами. Показано вплив трьох основних типів полімерів (термопластів, еластопластів і термоеластопластів) на основні фізико-механічні властивості бітум-полімерних композицій. Встановлено основні технологічні параметри й особливості фізичного модифікування бітумів різними типами полімерних модифікаторів.

The information in this study is based on a thorough review of recent articles related to the production of binders for road construction and the improvement of their performance properties. The main attention is paid to the physical modification of road bitumen with polymer modifiers. The influence of the three main types of polymers (thermoplastics, elastomers, and thermoplastic elastomers) on the main physical and mechanical properties of bitumen-polymer compositions is shown. The main technological parameters and features of the physical modification of bitumen by different types of polymer modifiers have been determined.
Огляд методів модифікування дорожніх бітумів. Частина 1 – фізичне модифікування
Keywords: бітум; фізичне модифікування; термопласти; еластопласти; термоеластопласти; bitumen; physical modification; thermoplastics; elastomers; thermoplastic elastomers