Система пошуку логічних закономірностей на основі дерев рішень - Власюк, Олександр Олексійович (Національний університет «Львівська політехніка», 2023)
Бакалаврська кваліфікаційна робота виконана студентом групи КН-412 Власюком Олександром Олексійовичем. Тема “Система пошуку логічних закономірностей на основі дерев рішень”. Робота направлена на здобуття ступеня бакалавра за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки». Метою дипломної роботи є дослідження логічної класифікації, зокрема дерева рішень для аналізу кредитування у банківській сфері, а конкретніше – дрібних позик. Об’єктом дослідження є спрощення та автоматизація прийняття рішень у сфері дрібних позик, шляхом аналізу набору даних про боржників, їхню історію позик та прийняття рішення про можливість повторного надавання послуг. Дана система може використовуватися на практиці для оптимізації опрацювання кредитних історій, аналізу платоспроможності клієнта на основі попереднього досвіду та прийняття рішень про перше або ж повторне кредитування, яка потребує людських та часових ресурсів для його опрацювання. The bachelor's qualification work was completed by a student of the KN-412 group Vlasyuk Oleksandr Oleksiyovych. The topic is " (A system for finding logical regularities based on decision trees)". The work is aimed at obtaining a bachelor's degree in 122 "Computer Science". The purpose of this work is is to explore logical classification, in particular, decision trees for the analysis of creditors in the banking sector, and more specifically, small loans. The object of the study is to simplify and automate decision-making in the field of small loans, by analyzing a set of data about lenders, their loan history and deciding on the possibility of repeated services. This system can be used in practice to optimize the processing of credit histories, analyze the client's solvency based on previous experience, and make decisions about the first or repeated lending, which requires human and time resources for its processing.
A system for finding logical regularities based on decision trees
Keywords: Дерева рішень, аналіз даних, банківська сфера, кредитування, позики, алгоритми CART та ID3, штучний інтелект, decision trees, data analysis, banking, lending, loans, CART and ID3 algorithms, artificial intelligence.