Довгі ринки в історичних містах Східної Галичини - Каплінська, М. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Висвітлено деякі принципи розпізнавання долокаційних ринкових площ, так званих довгих ринків у планувальній структурі історичних міст; виявлено залишки довгих ринків у ряді міст Східної Галичини. Some guidelines for spotting the prelocative so called long-shaped market squares from the midst of historical urban structure are elucidated; the remnants of long-shaped market squares are found in seveal towns of Eastern Galychyna.
Keywords: довгі ринки; історичні міста; долокаційний планувальний уклад; виявлення; залишки; Східна Галичина; long-shaped market squares; historic towns; prelocative planning structure; identification; remnants; Eastern Galychyna