Оцінювання ризиків під час прийняття рішень на фінансових ринках - Васюра, А.; Васильєв, І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Запропоновано модель часових рядів, що використовує визначення приросту фінансового ринку для прийняття рішень. Приріст визначається швидкістю зміни значень самого ряду, а також розраховується величина зміни швидкості. Запропонована модель реалізована у вигляді цифрового індикатора. За величиною значень індикатора та за допомогою індикатора «стохастика» приймається рішення про входження у ринок та вихід із нього. Від’ємні значення побудованого індикатора вказують на локальний мінімум, додатні – на локальний максимум.
Presented model of time series uses definition of increase of financial series for making decision. Increase determinates by speed of changing of time series and also accounts amount of speed changing. Purposed model realized as digital indicator. The decision about entry or exit from market is taken by measuring amount of indicator and using indicator “stochastic”. Negative value of the indicator point out at local minimum, positive value - point out at local maximum.