Інформативність геомагнітного моніторингу в Закарпатській сейсмоактивній зоні - Максимчук, В. Ю.; Климкович, Т. А.; Кузнєцова, В. Г.; Ярема, І. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Наведено результати геомагнітного моніторингу при дослідженні сейсмотектонічних процесів у Закарпатському прогині. Виявлено тектономагнітні аномалії різної тривалості та інтенсивності, встановлено їх просторово-часовий зв’язок із сейсмічними подіями. Зроблено висновок про інформативність геомагнітного моніторингу в Закарпатській сейсмоактивній зоні для виявлення провісників місцевих землетрусів з магнітудою М>3 в геолого-геофізичних умовах Закарпатського прогину. Приведены результаты геомагнитного мониторинга при исследовании сейсмотектонических процессов в Закарпатской сейсмоактивной зоне. Выявлены тектономагнитные аномалии разной продолжительности и интенсивности и установлена их пространственно-временная связь с сейсмическими событиями. Сделан вывод об информативности применения геомагнитного мониторинга в Закарпатской сейсмоактивной зоне для выявления предвестников местных землетрясений с магнитудой М>3 ( при существующей сети) в геолого-геофизических условиях Закарпатского прогиба. The results of geomagnetic monitoring during investigations of seismic-tectonic processes in the in the Transcarpathian active seismic zone are shown. Tecton ic-magnetic anomalies with different duration and intensity were detected. Connection of their spatial-temp oral features with seismic events was defined. The conclusion about the informativity of geomagnetic monitoring in the Transcarpathian active seismic zone for definition of local earthquakes precursors (with M>3 magnitude in existing network) in the geological-geophysics conditions of the Tran scarpathians trough was done.
Информативность геомагнитного мониторинга в Закарпатской сейсмоактивной зоне
Informativity of geomagnetic monitoring іn the Transcarpathian active seismic zone
Keywords: моніторинг; провісники землетрусів; монітортектономагнітні аномалії; мониторинг; предвестники землетрясений; тектономагнитная аномалия; monitoring; earthquake precursors; tectono-magnetic anomalies