Дослідження властивостей відходів збагачення вугілля з високим вмістом золи - Микула, О. Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Досліджено основні властивості відходів збагачення вугілля з високим вмістом золи, зокрема, гранулометричний склад, вміст сполук сірки і зольність. Вивчено вплив швидкості нагрівання і кількості твердих додатків на виділення сірки (IV) оксиду у газову фазу під час термооброблення їх за температур 600 і 9500С. The basic properties of the waste coal with high ash content, including grain size, content of sulfur and ash content. The influence of heating rate and the number of applications for allocation of solid sulfur (IV) oxide in the gas phase during heat treatment at temperatures of 600 and 9500C.
Keywords: відходи збагачення вугілля; керамічні вироби; стінова кераміка; випалювання цегли; термооброблення; сірки (IV) оксид; сіркоперетворення; waste coal; ceramics; wall ceramics; brick burning; heat treatment; sulfur (IV) oxide; sirkoperetvorennya