Прогнозування технічного стану мікропроцесорних пристроїв та систем - Медзатий, Д. М. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Подано результати проведеного аналізу існуючих методів прогнозування стану складних технічних об’єктів. Вказано на їх недоліки при застосуванні до мікропроцесорних пристроїв та систем. Подано модель об’єкта прогнозування. Вказано необхідний формат інформативних параметрів, поділених на загальні та конкретні. Описано метод прогнозування технічного стану мікропроцесорних пристроїв та систем на базі штучної нейронної мережі. Описано архітектуру штучної нейронної мережі, що є моделлю процесу прогнозування. Наведено результати прикладу реалізації системи прогнозування запропонованим методом.

In the paper the results of performed analysis of known methods of complex technical objects state prediction are given. Theirs disadvantages under the application of MP devices and systems are shown. The objects prediction models is presented. The information parameters data format is determined. The method of MP systems and devices technical state prediction on the base of artificial neuron net is described. The architecture of artificial neuron net as model of prediction process is described. The results of prediction system realization by proposed method example are given.
Keywords: 004.3.; 004.891.3