Модифікація 2,3-дихлоро-1,4-нафтохінону аміновмісними сполуками - Журахівська, Л. Р.; Абдеррахім, Е. І.; Федорова, О. В.; Новіков, В. В.; Губицька, І. І.; Болібрух, Л. Д.; Новіков, В. П. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
Досліджено реакцію 2,3-дихлоро-1,4-нафтохінону з нуклеофільними реагентами, які містять декілька нуклеофільних центрів. Відзначено переважний перебіг реакції з атомом азоту як нуклеофільного центру. При наявності в молекулі реагенту О-нуклеофілу реакція з реакцію 2,3-дихлоро-1,4-нафтохіноном не проходить. Reactions of 2,3-dichloro-1,4-naphtoquinone with various nucleophilic reagents (N,O and S as a nucleophilic centers) were investigated. Substitution with N - nucleophile was the main course of the reaction. No substitution near O atom was founded.