Синтез (мет)акрилових мономерів для водорозчинних полікарбоксилатів - Гладій, А. І.; Цюпко, Ф. І.; Ятчишин, Й. Й.; Ларук, М. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Синтезовано нові (мет)акрилові мономери взаємодією гідроксіполіок- сіалкілен(мет)акрилатів з фталевим ангідридом, які можуть застосовуватись для одержування водорозчинних полікарбоксилатів. New (meth)acrylic monomers are synthesized through the interaction hydroxypolyoxyalkylen (meth)acrylates with phthalic anhydride, which can be used for producing water-soluble polycarboxylates.
Keywords: синтез (мет)акрилових мономерів; полікарбоксилати; водорозчинні полімери; synthesis of (meth)acrylic monomers; polycarboxylates; water-soluble polymers