Графічна реконструкція і концепція консервації високого оборонного муру у середмісті Львова - Бевз, Володимир (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
ця праця базується на дослідженні публікацій та архівного матеріалу, підсумованні результатів різних археологічних та історичних досліджень, для створення гіпотетичної реконструкції архітектури Високого оборонного муру на свій перший будівельний період (з сер. XIV – сер. XV ст.). Також вирішено розвинути проектну пропозицію для експонування, консервація та музеєфікації цілої лінії Високого муру у львівському середмісті. our work was based on the study of archival materials and publications, summarizing the results of recent archaeological and historical research to perform a hypothetical reconstruction of the architecture of High Defense Wall on his first construction period (from mid. 14 – to mid. 15th century). Also decided to develop project proposals for exposure, conservation and museumification entire line High Wall in the Old Town of Lviv.
Graphic reconstruction and the concept of conservation of high defensive wall in the old town of Lviv
Keywords: міський мур; середньовічне місто; оборонні вежі; реконструкція; музеєфікація; консервація; city walls; medieval city; defensive tower; reconstruction; museumfication; conservation