Управління розвитком професійної культури державних службовців у Самбірській районній державній адміністрації - Кардаш, Віолетта Романівна; Kardash, Violetta Romanivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
Багатоплановість, складність і суперечливість процесів суспільного розвитку, які відбуваються в сучасній Україні, потребують радикальної зміни форм і методів впливу на всі сфери життя суспільства, які, своєю чергою, об'єктивно визначає зростання вимог до державних службовців, тому що доля будь яких перетворень значною мірою залежить від рівня кваліфікації державних службовців, їхньої професійної підготовки, уміння ухвалювати ефективні та раціональні управлінські рішення в умовах суспільного життя, які швидко змінюється, а також від їхніх професійних навичок та вміння утримувати їх. Таким чином, проведений аналіз рівня вивченості теми бакалаврської кваліфікаційної роботи дає підстави стверджувати, що проблема становлення, формування і, зрештою, підвищення рівня професійної культури державного службовця досліджена недостатньо. Проблема дослідження зумовлена наявністю суперечності між необхідністю підвищення і розвитку професійної культури державного службовця та недостатньою теоретичною розробленістю механізмів управління цим процесом. Вищевикладене дає змогу сформулювати основну гіпотезу дослідження, яка полягає в тому, що недостатньо ефективне управління розвитком професійної культури державного службовця може бути зумовлено відсутністю в практиці роботи ефективної моделі професійної культури державного службовця Самбірської районної державної адміністрації. Об'єктом дослідження є формування професійної культури державного службовця. Предметом дослідження виступає механізм управління розвитком професійної культури державного службовця Самбірської районної державної адміністрації. Метою бакалаврської кваліфікаційної роботи є розробка рекомендацій щодо вдосконалення механізму управління розвитком професійної культури державного службовця в Самбірській районній державній адміністрації. Наукова новизна бакалаврської кваліфікаційної роботи: запропоновано модель професійної культури державного службовця Самбірської районної державної адміністрації. Результати дослідження можуть бути використані під час розроблення програм професійного розвитку державного службовця як у практиці роботи Самбірської районної державної адміністрації, так і в інших адміністрацій в структурі державного управління. Бакалаврська кваліфікаційна робота складається зі вступу, трьох розділів, висновку, списку джерел і літератури, додатків.

The complexity, multiplicity, and contradiction of societal development processes occurring in contemporary Ukraine necessitate radical changes in the forms and methods of influencing all spheres of societal life. This, in turn, objectively increases the demands on civil servants, as the fate of any transformation largely depends on the level of their qualifications, professional training, ability to make effective and rational managerial decisions in a rapidly changing social environment, and their professional skills and ability to maintain them. The analysis conducted on the level of study for the bachelor's thesis provides grounds to assert that the problem of the development and formation, and ultimately, the enhancement of the professional culture of civil servants is under-researched. The research problem is driven by the contradiction between the need to enhance and develop the professional culture of civil servants and the insufficient theoretical development of the mechanisms managing this process. This background enables the formulation of the main hypothesis of the research, which posits that the inefficient management of the development of the professional culture of civil servants may be due to the absence in practice of an effective model of professional culture at the Sambir District State Administration. The object of the study is the formation of the professional culture of civil servants. The subject of the study is the management mechanism for the development of the professional culture of civil servants at the Sambir District State Administration. The goal of the bachelor's thesis is to develop recommendations for improving the management mechanism of the development of the professional culture of civil servants in the Sambir District State Administration. The scientific novelty of the bachelor's thesis lies in the proposed model of the professional culture of civil servants at the Sambir District State Administration. The results of the research can be used in developing programs for the professional development of civil servants both in the practice of the Sambir District State Administration and in other administrations within the structure of state governance. The bachelor's thesis consists of an introduction, three sections, a conclusion, a list of sources and literature, and appendices.
Management of the development of the professional culture of civil servants in the Sambir District State Administration
Keywords: 6.281.00.00; – професійний розвиток персоналу; управління персоналом; кадровий потенціал; навчання персоналу; районна державна адміністрація; professional development of personnel; personnel management; personnel potential; personnel training; district state administration