Дослідження зміщень русла ріки Дністер засобами ГІС технологій - Радзій, І.; Заяць, І.; Третяк, С.; Radziy, I.; Zayats, I.; Tretyak, S.; Радзий, И.; Заяц, И.; Третяк, С. (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Розглянуто основні причини виникнення зміщень та меандрування русла річки Дністер. Моніторинг проведено на ділянці від смт. Розвадів до м. Галич. Визначено коефіцієнти звивистості окремих ділянок русла річки Дністер, які є значними, що свідчить про меандрування русла ріки.

The main reasons for the occurrence of displacements and the channeling of the Dniester River are considered. Monitoring is carried out on the site from Rozvadov to Galich. The significant coefficients of tortuosity of some sections of the Dniester riverbed are determined, which testifies to the meandering of the river bed.

Рассмотрены основные причины возникновения смещений и меандрирования русла реки Днестр. Мониторинг проведен на участке от пгт. Розвадов до г. Галич. Определены коэффициенты извилистости отдельных участков русла реки Днестр, которые являются значительными, что свидетельствует о меандрировании русла реки.
Research of the displacements of the Dniester riverbed by means of GIS technologies
Исследование смещений русла реки Днестр средствами ГИС технологий
Keywords: руслові процеси; моніторинг; космічний знімок; звивистість русла; стариця; 556.537