Дослідження свідомості – потреба в трансдисциплінарному підході - Забава, Андрій (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
В статті розглядається можливість трансдисциплінарного підходу у дослідженні феномену людської свідомості філософією і психологією в їх академічній і езотеричній складових, що є актуальним для розроблення методів розширення світогляду і свідомості сучасної людини в синергії з іншими системами Буття. In the article the possibility of transdisciplinary approach to study the phenomenon of consciousness is grounded. Philosophy and psychology in their exoteric and esoteric components should strive to expand consciousness and worldview of modern human being in synergy with other systems of being.
The need of transdisciplinary approach
Keywords: свідомість; самосвідомість; психіка; трансдисциплінарність; consciousness; self-consciousness; psyche; transdisciplinarity