Політична активність крізь призму політичного маніпулювання та політичного відчуження - Кучма, Л. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Розглянуто особливості обмеження маніпулювання в сучасних політичних процесах, приділено увагу дослідженням політичної активності як одного з чинників у системі обмежень маніпулювання. Особливу увагу приділено розгляду залежності політичної активності населення від політичного відчуження та політичного маніпулювання. This article is devoted to the problem of measuring of manipulation in modern political processes. The author pays a great attention to the analysis of political activity as main aspect in the system of measuring of manipulation and shows its dependence from political alienation and political manipulation.