Цифрові логічні елементи на базі окремого джозефсонівького тунельного переходу - Крисько, Ростислав; Тиханський, Михайло (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
В роботі розглянуто базові цифрові логічні елементи на основі надпровідників. Показано, що на основі одного S – I – S – джозефсонівського тунельного переходу можна реалізувати цифрові логічні елементи “АБО”, “І” “НЕ”. Створено математичну модель перехідних процесів які протікають в таких елементах цифрової логіки. Описано принцип роботи таких логічних елементів.
Keywords: джозефсонівський кріотрон; джозефсонівський логічний елемент; логічний перехід; логічний стан; перехідна характеристика; критичний струм; еквівалентна схема