Удосконалення механізму підтримки та створення конкурентного середовища - Станько, Н. Л. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Наведено відмінності у теоретичному та практичному підході щодо трактування терміна „монопольна фірма” та „домінуюча фірма”. Сформульовано визначення терміна „суб’єкт господарювання з ринковою владою”. Визначено елементи моніторингової діяльності, а також функції та обов’язки органів, які беруть участь у формуванні конкурентних відносин в національній економіці. The article direct to the theoretical and practical differences between terms of “monopoly firm” and “dominant firm”. The author formulations the definition of the “person with market power”. In this article there is definition of monitoring activity elements, the functions and responsibilities organs, which take part in formation competitive relations in national economy.