Розрахунок рам як дискретно-неперервної стрижневої системи на вільні коливання - Давидчак, О. Р. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Пропонується методика визначення частот власних коливань рами із розподіле- ними і зосередженими масами, розроблена на основі алгоритму методу граничних елементів і методу дискретизації елементів. Metod of natural oscilations determination for framed structure with discrete- continuous parameters distributions is proposed. Procedure is based on BEM, element discretization and quasi-differential equations methods.