Фітнес-додаток до мобільних пристроїв - Новак, Ростислав Романович; Novak, Rostyslav Romanovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Бакалаврська кваліфікаційна робота присвячена вирішенню проблеми фрагментації та високого порогу входу на ринку мобільних фітнес-додатків. Проаналізовано, що існуючі рішення часто є або вузькоспеціалізованими, або перевантаженими функціями та дорогими, що ускладнює комплексний та доступний моніторинг показників здоров'я для широкого кола користувачів. Метою роботи є розробка нативного мобільного додатку для платформи Android, який надає користувачам інтегрований, інтуїтивно зрозумілий та функціонально достатній інструментарій для відстеження харчування та фізичних навантажень. Суть роботи полягає у проектуванні та реалізації програмної системи, що поєднує в собі щоденник харчування з розрахунком КБЖВ, гнучкий конструктор тренувань з можливістю створення власних вправ та модуль аналітики для візуалізації прогресу. Особливістю розробки є архітектурний підхід, що забезпечує повну функціональність в офлайн-режимі завдяки локальному зберіганню даних на пристрої користувача, що гарантує високий рівень приватності. Основні конструктивні та технологічні характеристики: додаток розроблено на мові програмування Kotlin із застосуванням сучасних компонентів Android Jetpack. Архітектура системи побудована за шаблоном MVVM, що забезпечує чітке розділення логіки. Для збереження даних використовується локальна база даних Room (SQLite). Техніко-експлуатаційні показники: мінімальна версія ОС – Android 7.0 (API 24), що забезпечує охоплення більшості активних пристроїв; інтерфейс адаптований для смартфонів та підтримує світлу і темну теми. ?

This bachelor's qualification thesis is dedicated to solving the problem of fragmentation and high entry barriers in the mobile fitness application market. It has been analyzed that existing solutions are often either highly specialized or overloaded with features and expensive, which complicates comprehensive and accessible health and fitness monitoring for a wide range of users. The purpose of this work is to develop a native mobile application for the Android platform, which provides users with an integrated, intuitive, and functionally sufficient toolkit for tracking nutrition and physical activity. The essence of the work lies in the design and implementation of a software system that combines a nutrition diary with calorie and macronutrient calculation, a flexible workout builder with the ability to create custom exercises, and an analytics module for progress visualization. A key feature of the development is an architectural approach that ensures full functionality in offline mode by storing data locally on the user's device, which guarantees a high level of privacy. The main design, technological, and operational characteristics: the application is developed in the Kotlin programming language using modern Android Jetpack components. The system architecture is built on the MVVM pattern, ensuring a clear separation of concerns. The local Room (SQLite) database is used for data storage. Technical and operational specifications: the minimum OS version is Android 7.0 (API 24), ensuring coverage of the majority of active devices; the interface is adapted for smartphones and supports light and dark themes.
Fitness app for mobile devices
Keywords: 6.152.00.00