Solid Melamine Sulfate for Schiff Base Synthesis - Hello, Kasim Mohammed; Mohammad, Abdul Karim-Talaq; Ali, Hiba Jumaah (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Одержано за кімнатної температури суль- фат меламіну (Si-MelaSO4H) за реакцією меламіну, іммобілізованого на кремнеземі (Si-Mela) з 0,05M сульфатною кислотою. За допомогою ТГА підтверджено, що термо- стабільність каталізатора може сягати 473 К. Наявність на ренгенограммі гострих піків або широких смуг свідчить про те, що поверхня є сумішшю кристалічної та некристалічної природи. Показано, що Si-MelaSO4H можна використовувати для синтезу основ Шиффа та його похідних. Встановлено оптимальні умови використання Si-MelaSO4H: маса ката- лізатора 0,25 г за 343 К протягом 9 год. Показано, що каталізатор можна повторно використовувати декілька разів без втрати каталітичної активності.

Melamine sulfate (Si-MelaSO4H) was prepared by treated melamine, which was immobilized onto silica (Si-Mela) with 0.05 M sulfuric acid at room temperature. The TGA confirmed that the thermal stability could reach 473 K. The XRD pattern showed that in some patterns there were sharp peaks and in other pattern a broad band was shown, which indicated that the surface is a mix of crystalline and non-crystalline nature. The Si-MelaSO4H was used successfully in the preparation of Schiff bases and its derivatives. The optimum conditions of the Si-MelaSO4H were found to be 0.25 g catalyst mass at 343 K for 9 h. The catalyst was reused several times without loss of catalytic activity.
Твердий сульфатмеламіну для синтезу основ шиффа
Keywords: основа Шиффа; зола рисового лушпиння; меламін; кремнезем; Schiff base; rice husk ash; melamine; silica