Дослідження функції належності методами нечіткої математики з метою узгодження результатів оцінки ринкової вартості - Губар, Ю.; Hubar, Yu.; Губар, Ю. (My University, 2017)
Виконано дослідження функції належності мето- дами нечіткої математики з метою узгодження результатів оцінювання ринкової вартості об’єктів нерухомості. Перевагами методу є відсутність необхідності обґрунтовувати вагомості (значущості) результатів оцінювання, отриманих методами різних підходів, тобто передбачається, що для оцінки використано всі доступні можливості, і перевагу не надано жодному методу, що знижує суб’єктивність підсумкового результату. В методі підвищено увагу до обґрунтування меж діапазону мінімальних і максимальних цін у межах порівняльного підходу, що обґрунтовує необхідність детального аналізу ринку нерухомості під час виконання її оцінювання.

This article has explored methods membership function of fuzzy mathematics for coordination of evaluation of the market value of the property. The advantage of this method is no need to prove the weight (importance) assessment results obtained from the various approaches is anticipated that used for assessing all available options, and the advantage is not given to any method that reduces the subjectivity of the final result. In the method, increased attention to the study limits the range of minimum and maximum prices under comparative approach that justifies the need for a detailed analysis of the property market in the performance evaluation of real estate.

Исследовано функцию принадлежности методами нечеткой математики с целью согласования резуль- татов оценки рыночной стоимости. Преимуществами метода является отсутствие необходимости обосно- вывать весомости (значимости) результатов оценки, полученных методами различных подходов, то есть предполагается, что для оценки использованы все доступные возможности, и предпочтение не отдается ни одному методу, что снижает субъективность итогового результата. В методе повышено внимание к обоснованию границ диапазона минимальных и максимальных цен в рамках сравнительного подхода, что обосновывает необходимость детального анализа рынка недвижимости во время выполнения оценки недвижимости.
The research methods membership function of fuzzy mathematics in order to reconcile results of the assessment of market value
Исследование функции принадлежности методами нечеткой математики с целью согласования результатов оценки рыночной стоимости
Keywords: оцінка нерухомості; методи не- чіткої математики; ринкова вартість; узгодження методичних підходів; функція належності; 332.3; 528.44