Кінетичні закономірності естерифікації оцтової кислоти спиртами С4-С5 у присутності солей перфтор (4-метил-3,6-діоксаоктан) сульфонатної кислоти - Дзіняк, М. Б.; Мельник, С. Р.; Страчевський, В. Л. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Досліджено кінетичні закономірності естерифікації оцтової кислоти аліфатичними спиртами С4–С5 у присутності солей металів пефтор(4-метил-3,6-діоксаоктан) сульфонатної кислоти. Визначено кінетичні показники реакції одержання бутил- та амілацетатів. The kinetic features of esterification process of acetic acid with butyl and amyl alcohols at the presence of salts of perfluoric(4-methyl-3,6-dioxaoktan)sulphoacid have been investigated. Kinetic indexes of esterification process of obtaining butyl- and amylacetats have been determined.
Keywords: естерифікація; кінетика; каталізатор; оцтова кислота; спирт; солі перфтор(4-метил-3,6-діоксаоктан)сульфонатної кислоти; esterification; kinetic; catalyst; acetic acid; alcohol; salts of perfluoric(4- methyl-3,6-dioxaoktan)sulphoacid