Smart shopping as consumer orientation and its selected correlates – empirical investigation - Mącik, R.; Nalewajek, М. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Paper presents analysis of selected correlates of smart shopping attitude among young consumers. Smart shopping has been characterized with identification of its sub-dimensions on the base of own survey data. Explanatory variables used to explain intensity of smart shopping attitude and behavior were gender, own income and set of consumer decision-making styles with second-order shopping orientations derived from them. Наведено аналіз вибраних особливостей настанови на розумний шопінг серед молодих споживачів. Розумний шопінг охарактеризований з ідентифікацією його часткових вимірів на основі даних власного дослідження. Для відображення інтенсивності настанови на розумний шопінг і поведінку враховувалися такі змінні, як власний дохід і набір стилів прийняття рішень споживачів та похідні від цього орієнтації під час здійснення покупок.
Розумний шопінг як орієнтація споживачів та його вибіркова кореляція – емпіричне дослідження
Keywords: smart shopping; promotions; consumer decision-making styles; young consumers; розумний шопінг; маркетингові комунікації; стилі прийняття рішень споживачів; молоді споживачі